top of page

Onze waarden

Bij de NEA staan verbindingen in allerlei vormen centraal. Dit is terug te zien in onze waarden. Als netwerkorganisatie wil de NEA:

Tekengebied 1.png

Duurzaam samenwerken

De NEA investeert in houdbare en bestendige samenwerkings-verbanden. Dat doen we in bestaande verbanden als de Universiteit van het Noorden, partnerschappen Samen Opleiden & Professionaliseren en Regionale Aanpak Personeelstekort- (RAP) regio's. De NEA fungeert als linking pin in deze samenwerking, om zo veel mogelijk synergie te creëren. 

Tekengebied 1.png

Verbinding tussen onderwijs en onderzoek

We weten dat een goede verbinding tussen onderzoek en onderwijs bijdraagt aan de kwaliteit van onderwijs én onderzoek! Op veel plekken zijn scholen en leraren al onderzoekend bezig; en onderzoekers kijken naar de praktijk voor hun onderzoeksvragen, maar er is nog een wereld te winnen op dit terrein. 

Tekengebied 2.png

Kennis delen en professionaliseren

De NEA gelooft in de kracht van zenden en ontvangen. Om als netwerkorganisatie te slagen halen we inhoudelijke input van anderen binnen en delen we eigen kennis om gezamenlijke ambities te realiseren. De NEA stimuleert uitwisseling van kennis om professionalisering van docenten en lerarenopleiders te versterken.

bottom of page