top of page

Regionale samenwerking

Drie lerarenopleidingen één gezicht

‘Als lerarenopleidingen staan we samen sterker, en dat willen we graag aan iedereen laten zien! Voor mensen die het onderwijs in willen, leraren en scholen.’ 

Drie lerarenopleidingen, één gezicht: Eén plek met alle informatie over de lerarenopleidingen in het noorden.
 

“Wie moet ik bellen als ik de lerarenopleidingen in Noord-Nederland wil spreken?” Op deze vraag is nu een antwoord: de NEA. 

De NEA helpt je verder met je opleiding, professionalisering of onderzoek. Of je nu een zij-instroomtraject wil volgen om leraar in het basisonderwijs te worden, als schoolleider ondersteuning zoekt voor een vernieuwingstraject op je vmbo-locatie of onderzoek wil laten doen naar de ondersteuning van zorgleerlingen in het mbo; bij de NEA ben je op de goede plek. 

 

Om ervoor te zorgen dat iedereen snel de juiste persoon kan vinden werken we als NEA aan één verzamelplek voor alle informatie over alle lerarenopleidingen van NHL Stenden hogeschool, de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen. Eén plek waar je vindt hoe je leraar wordt, hoe je je als docent verder ontwikkelt in je beroep en hoe je als sectie of team nieuwe inzichten in je onderwijs verwerkt. Dat doen we samen met SchoolpleinNoord, het platform voor onderwijs in Noord-Nederland. 

Themaleiders

Marijke de Jager, NHL Stenden hogeschool en
Ricus Dullaert, Rijksuniversiteit Groningen

bottom of page